De voormalige Amerikaanse president Donald Trump arriveert bij de Trump Tower in New York City op 9 augustus, een dag nadat de FBI zijn vakantiedomein in Mar-a-Lago binnenviel.
Volledig scherm
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump arriveert bij de Trump Tower in New York City op 9 augustus, een dag nadat de FBI zijn vakantiedomein in Mar-a-Lago binnenviel. © REUTERS

Trump weigert vragen te beantwoorden in fraudezaak:
‘Heksenjacht’

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft geweigerd vragen te beantwoorden van procureur-generaal Letitia James over vermeende fraude door The Trump Organization. In een verklaring zegt Trump zich op zijn zwijgrecht te beroepen, omdat hij vindt dat het onderzoek politiek gemotiveerd is. Hij heeft na ongeveer zes uur het kantoor verlaten.

  1. Poetin voert nucleaire dreiging stapsgewijs op: ‘Rusland wil Westen laten zien dat het menens is’
    PREMIUM

    Poetin voert nucleaire dreiging stapsge­wijs op: ‘Rusland wil Westen laten zien dat het menens is’

    Beetje bij beetje voert de Russische president Vladimir Poetin de nucleaire dreiging op. ,,Ik bluf niet”, zei hij enkele dagen geleden nog tijdens een toespraak. Blijft het toch bij bluf of gaat hij over tot actie? En hoe tactvol zijn ‘tactische’ kernwapens nu echt? ,,Poetin wil ons wakker schudden. Tot alleen de laatste optie, het laatste stukje van de salami, overblijft.”