De bestorming van het Capitool op 6 januari van dit jaar.
Volledig scherm
De bestorming van het Capitool op 6 januari van dit jaar. © REUTERS

Trump naar rechter om ‘gevoelige documenten’ Capitoolbestorming tegen te houden

Donald Trump is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat gegevens van het Witte Huis over de bestorming van het Capitool, op 6 januari van dit jaar, worden overgedragen aan een onderzoekscommissie. De voormalige president, tegen wie een afzettingsprocedure werd gehouden omdat hij aanhangers tot de bestorming zou hebben aangezet, stelt dat hij het privilege heeft gevoelige documenten geheim te houden.

 1. Biden voorkomt poging Trump om documenten bestorming Capitool geheim te houden
  UPDATE

  Biden voorkomt poging Trump om documenten bestorming Capitool geheim te houden

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag een poging van zijn voorganger Donald Trump geblokkeerd om documenten over de bestorming van het Capitool op 6 januari geheim te houden voor een onderzoekscommissie van het Huis van Afgevaardigden. Biden bepaalde dat de documenten moeten worden vrijgegeven. De papieren houden verband met het optreden van Trump op de dag dat een woedende menigte aanhangers van de voormalige president het Amerikaanse parlementsgebouw in Washington bestormde.
 2. LIVE | VS: ‘Rusland bezig met uitbreiding en moderniseren nucleair arsenaal’
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | VS: ‘Rusland bezig met uitbrei­ding en modernise­ren nucleair arsenaal’

  Rusland is bezig met de uitbreiding en het moderniseren van zijn nucleair arsenaal, stelt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin. Zijn uitspraak volgt op een verklaring van de Russische president Vladimir Poetin eerder vandaag dat bij een nucleaire aanval op Rusland ‘hij ervoor zal zorgen dat de aanvaller van de aardbodem wordt weggevaagd.’ Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.