Trump geeft een toespraak op 8 januari 2021. Rechts kijkt generaal Mark Milley nauwlettend toe.
Volledig scherm
Trump geeft een toespraak op 8 januari 2021. Rechts kijkt generaal Mark Milley nauwlettend toe. © Reuters

‘Topman Pentagon belde China uit angst dat Trump oorlog zou starten’

Een topman van het Pentagon zou in Donald Trumps laatste maanden als president in het geheim contact hebben gehad met China om een oorlog te voorkomen. Ook zou hij andere maatregelen hebben getroffen tegen het onvoorspelbare gedrag van de toenmalige president van de VS. Dat schrijven journalisten van The Washington Post in een boek dat in de komende dagen verschijnt.

 1. Hoe een sprookjesachtige roadtrip door de VS eindigde in een ware nachtmerrie
  PREMIUM
  reconstructie

  Hoe een sprookjes­ach­ti­ge roadtrip door de VS eindigde in een ware nachtmer­rie

  De verdwijning van youtuber Gabby Petito (22) houdt de Verenigde Staten al weken in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) vertrokken begin juli op roadtrip door de VS. Het moest de tijd van hun leven worden. Tot hun reisverslagen in augustus plots stopten, en de blondine abrupt verdween. Brian keerde alleen terug naar huis. Niet veel later verdween hij zelf. De reconstructie van een gruwelijk fout gelopen roadtrip.
 2. Trudeau blijft premier van Canada volgens eerste prognoses, maar haalt geen meerderheid

  Trudeau blijft premier van Canada volgens eerste prognoses, maar haalt geen meerder­heid

  De Liberale Partij van premier Justin Trudeau stevent af op een overwinning bij de parlementsverkiezingen in Canada. Volgens vroege prognoses van de openbare omroep CBC, na sluiting van de laatste stembureaus in het land, verslaat de regeringspartij wederom de conservatieven, maar is het nog allerminst zeker of het ook een absolute meerderheid wordt. Daarmee zou Trudeau dus niets zijn opgeschoten met de vervroegde verkiezingen.