Volledig scherm
Mount Ngauruhoe in Tongariro National Park. Archieffoto.

Toerist dood teruggevonden op vulkaan in ‘Mordor’ in Nieuw-Zeeland

Een Chinese toerist is gestorven toen ze afgelopen weekend in slechte weersomstandigheden probeerde het Tongariro Northern Circuit in Nieuw-Zeeland te volbrengen, een meerdaagse wandeltocht door vulkanisch gebied in het midden van het Noordereiland.

Het lichaam van de 51-jarige vrouw werd zondagmiddag lokale tijd gevonden in de buurt van de Red Crater, een actieve krater op Mount Tongariro in het Tongariro National Park. De locatie is populair bij toeristen en werd meermaals gebruikt als decor voor het kwaadaardige Mordor in de verfilming van Lord of the Rings.

In haar eentje

De vrouw was afgelopen vrijdag samen met drie andere Chinese toeristen aan de tocht begonnen. Maar de andere drie besloten, onder andere vanwege de slechte weersomstandigheden, om zaterdag terug te keren naar het dorp waar ze verbleven. De 51-jarige vrouw besloot in haar eentje door te gaan.

Toen ze gisterochtend nog niet was teruggekeerd, schakelden haar reisgenoten de hulpdiensten in. Reddingswerkers vonden het lichaam van de vrouw diezelfde middag in de buurt van de Red Crater. De Red Krater (zie foto in tweet) is ook het hoogste punt van de Tongariro Alpine Crossing, een dagtocht door het gebied.

Gesloten

De politie onderzoekt de zaak en ondervraagt de drie reisgenoten van de vrouw, die worden bijgestaan door de Chinese ambassade in het land.

Het Tongariro Northern Circuit is uit respect voor de overleden vrouw tot donderdagochtend zes uur gesloten.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”