Op 11 juli werden twee graven op het Duits kerkhof in Vaticaanstad opengemaakt in de zoektocht naar de sinds 1983 vermiste Emanuela Orlandi (15). De graven bleken leeg.
Volledig scherm
Op 11 juli werden twee graven op het Duits kerkhof in Vaticaanstad opengemaakt in de zoektocht naar de sinds 1983 vermiste Emanuela Orlandi (15). De graven bleken leeg. © EPA

Toch botten gevonden in Vaticaanstad in zoektocht naar verdwenen Emanuela (15)

In de zoektocht naar overblijfselen van de verdwenen Emanuela Orlandi (15), spoorloos sinds 1983, hebben onderzoekers op een Duits kerkhof in Vaticaanstad botten gevonden en meegenomen voor onderzoek. Eerder deze maand openden de onderzoekers twee graven van adellijke Duitse vrouwen, maar daar lag tot grote verrassing niets in.

 1. ‘Zoek daar waar de engel wijst’: verdwijning van Emanuela (15) leest als een thriller
  Play
  PREMIUM

  ‘Zoek daar waar de engel wijst’: verdwij­ning van Emanuela (15) leest als een thriller

  ‘Het Orlandi Onderzoek’: het zou een nieuw boek van Dan Brown kunnen zijn. De meest mysterieuze verdwijningszaak van Italië, die van de 15-jarige Emanuela Orlandi, leest als een thriller. Gisteren nog werd naar haar gezocht in twee prinselijke graven naast de Sint-Pietersbasiliek. Opnieuw zonder succes. En dus blijven de wildste geruchten de ronde doen. Niet in het minst omdat het Vaticaan al sinds haar vermissing in 1983 een hoofdrol speelt.
 2. Geen spoor van Emanuela Orlandi (15), noch van twee Duitse prinsessen in geopende graven Vaticaanstad

  Geen spoor van Emanuela Orlandi (15), noch van twee Duitse prinsessen in geopende graven Vaticaan­stad

  Waar zijn de stoffelijke overschotten van twee Duitse prinsessen gebleven? Die vraag dringt zich op nadat afgelopen week op een kerkhof in Vaticaanstad twee grafkelders werden opengebroken in het onderzoek naar de verdwijning van een Italiaans meisje 36 jaar geleden. Van Emanuela Orlandi was in de tombes geen spoor te bekennen. Maar ook de twee Duitse vrouwen die er begraven hadden moeten liggen, bleken verdwenen. Volgende week opent het Vaticaan een ruimte waarin wél botten liggen in de zoektocht naar Orlandi en de prinsessen.