Tijger in dierentuin New York test positief op coronavirus

Een tijger in de dierentuin in New York is positief getest op het coronavirus. Dat maakte de Wildlife Conservation Society zondag bekend. Het is de eerste keer dat bij een dier in de Verenigde Staten het coronavirus is aangetroffen. 

De vierjarige vrouwelijke Maleise tijger, genaamd Nadia, ontwikkelde een droge hoest en had een verminderde eetlust. Ze werd uit voorzorg getest. Haar zus Azul, twee Amoertijgers en drie Afrikaanse leeuwen in de Bronx Zoo vertonen eveneens symptomen van het virus. Alle beesten maken het volgens de dierentuin prima. De dieren zijn waarschijnlijk besmet geraakt door een verzorger die het virus bij zich droeg, maar nog geen symptomen vertoonde. De dierentuin is sinds 16 maart tijdelijk gesloten.

Eerder raakten al twee honden en een kat in Hongkong besmet met het coronavirus. Ook testte een kat in België positief. De ziekte werd in alle gevallen door een mens overgedragen. Er zijn nog geen gevallen bekend van huisdieren die de ziekte op mensen overbrengen.

Huisdier binnenhouden bij besmetting baasje

Als een baasje besmet raakt met het coronavirus, wordt gevraagd om huisdieren binnen te houden en het contact tussen baasje en dier tot een minimum te beperken. In het geval dat het baasje naar het ziekenhuis moet, kan een medebewoner of naaste kennis de zorg van het dier overnemen. Tot dusverre lijken de dieren een besmetting zonder symptomen of een niet-dodelijke variant van de ziekte te ontwikkelen. 

Volledig scherm
© AP
Nadia, de vierjarige Maleise tijger uit de Bronx Zoo
Volledig scherm
Nadia, de vierjarige Maleise tijger uit de Bronx Zoo © VIA REUTERS
  1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

    Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

    In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’