Khaseen Morris.
Volledig scherm
Khaseen Morris. © Nassau County Police

Tientallen jongeren filmden doodstrijd 16-jarige jongen in winkelcentrum

In de Amerikaanse staat New York is grote onrust ontstaan nadat een tiener de dood vond bij een vechtpartij. Minstens vijftig en mogelijk zelfs zeventig omstanders waren getuige van het incident, maar grepen niet in. Ze lieten de 16-jarige Khaseen Morris aan zijn lot over, filmden zijn doodstrijd en zetten de heftige beelden op sociale media zoals Snapchat.

Het schokkende incident vond maandagnamiddag plaats in een winkelcentrum nabij een middelbare school in Nassau County in Long Island. Zeven à acht personen keerden zich tegen Morris na een ruzie over een meisje. De tiener incasseerde onder meer een messteek in zijn borst en vocht vervolgens voor zijn leven. Tientallen jongeren bleven ondertussen filmen en verspreidden de beelden. Maar niemand nam blijkbaar de moeite om de  jongen bij te staan. Morris overleed dezelfde dag in het ziekenhuis aan zijn zware verwondingen.

Likes en shares

,,Ik vraag aan al onze inwoners – niet alleen aan de jongeren onder ons – om je telefoon te gebruiken om de hulpdiensten te bellen indien iemand in nood verkeert in plaats van meer likes en shares te willen vergaren’’, zei Curran, gedeputeerde van Nassau County. ,,Onze politiemensen en hulpverleners zijn getraind om levens te redden in gevaarlijke situaties en slechts enkele seconden kunnen het verschil maken tussen leven en dood.’’

De familie van de jongen is er kapot van. ,,Hij was iemand die iedereen zou helpen, en niemand hielp hem’’, verklaarde zijn zus Keyanna Morris. ,,Hij had recent nog aan onze moeder verteld dat hij voor het eerst in lange tijd weer gelukkig was omdat hij eindelijk een school had gevonden waar hij zichzelf kon zijn zonder dat iemand een oordeel over hem klaar had.’’ De politie heeft inmiddels een 18-jarige jongen opgepakt. Verdachte Tyler Flach wordt aangeklaagd voor doodslag.

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.