De Mobiele Eenheid trad onder meer in Brussel op tegen Marokkaanse fans.
Volledig scherm
De Mobiele Eenheid trad onder meer in Brussel op tegen Marokkaanse fans. © AP

Tientallen arrestaties in Belgische steden na winst Marokko

Na de winst van Marokko tegen Canada (2-1) op het WK in Qatar was het donderdagavond onrustig in diverse Belgische steden. In Brussel zijn zeker achttien mensen gearresteerd, in Antwerpen werden volgens de Belgische krant De Standaard 35 mensen opgepakt. Drie agenten raakten daar gewond.

 1. Het gebouw waar na druggebruikers en wapens nu ook een lijk gevonden werd: ‘En zeggen dat hier vroeger chique mensen kwamen...’
  PREMIUM

  Het gebouw waar na druggebrui­kers en wapens nu ook een lijk gevonden werd: ‘En zeggen dat hier vroeger chique mensen kwamen...’

  Druggebruikers, daklozen, verboden wapens en genoeg vuurwerk om het hele gebouw de lucht in te blazen. De kelder van het flatgebouw in Deurne waar vrijdagavond een lijk zonder hoofd of ledematen gevonden werd, stond en staat bekend als een niet zo koosjere plek. “Een vuile buurt”, horen we onomwonden. “En één waar raar volk passeert.”
 2. ME in actie in grote steden na voetbalwinst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschoppers’
  Play
  met video's

  ME in actie in grote steden na voetbal­winst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschop­pers’

  In de grote steden werd de overwinning van Marokko op Canada (2-1) op het WK voetbal gisteravond uitbundig gevierd. Vele honderden feestvierders gingen de straten op, met veel getoeter en gezang, maar ook met zwaar vuurwerk. In Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zag de Mobiele Eenheid (ME) zich genoodzaakt in actie te komen. Meer dan tien mensen werden opgepakt, één agent raakte gewond. Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar de relschoppers.