Een neushoorn die gedood is door stropers om zijn hoorn in het Kruger National Park, Zuid-Afrika.
Volledig scherm
Een neushoorn die gedood is door stropers om zijn hoorn in het Kruger National Park, Zuid-Afrika. © epa

Stropers doden iets minder neushoorns in Zuid-Afrika

Het aantal door stropers gedode neushoorns in Zuid-Afrika is iets gedaald. In de eerste helft van 2019 is het aantal gedode dieren omlaag gegaan van 386 naar 318 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, verklaarde minister van Milieu Barbara Creecy vandaag ter gelegenheid van de Wereld Neushoorndag.

“Hoewel de strijd tegen stroperij nog lang niet voorbij is, zijn we er trots op dat de inspanningen van de overheid, particuliere neushoornbezitters en bezorgde burgers vruchten afwerpen", schreef ze in een verklaring.

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) benadrukt dat stroperij van neushoorns het voortbestaan van de soort in gevaar blijft brengen. De internationale handel in hoorns van neushoorns is verboden, maar in Azië, vooral in Vietnam en China, is hoorn een populair ingrediënt in de traditionele geneeskunde en is de waarde ervan ongeveer evenveel als goud. In Afrika zouden er nog ongeveer 20.000 witte neushoorns en 5000 zwarte neushoorns zijn.

  1. Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)

    Het eerste ‘post-lockdown’ weekend zit erop. Italianen zijn in groten getale de straat op gegaan. Op wat incidenten na is het redelijk rustig verlopen. Zeker hier in Rome houden mensen afstand en dragen ze een mondkapje. Er wordt in Italië altijd overal over gediscussieerd, vooral over eten, maar de mascherina staat niet ter discussie. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Lees hier alle eerdere afleveringen terug.