Volledig scherm
Het strand van Sant Sebastia, waar de waterpolitie het gebied controleert waar het explosief zou zijn gevonden. © REUTERS

Strand Barcelona ontruimd wegens explosief in het water

In Barcelona heeft de politie het populaire strand van Sant Sebastia zondag ontruimd na de vondst van een mogelijk explosief in het water. Dat meldde de plaatselijke politie.

Een team van duikers van de Guardia Civil was de hele dag bezig met het lokaliseren van het explosief, dat op de bodem van de zee ligt, op zo'n 25 meter uit de kust. Een agent die er op vakantie was, zou de bom hebben ontdekt.

Het populaire strand zat op dat moment  vol strandliefhebbers, die verkoeling zochten voor de hitte. Volgens bronnen van de Guardia Civil moesten zij een ander heenkomen zoeken. Er is een veiligheidsperimeter vastgesteld als preventie, totdat het deactiveringsprotocol wordt gestart. Het is vooralsnog niet bekend wat voor soort explosief het is en hoe oud het is.

Mogelijk gaat het om een explosief uit de Spaanse burgeroorlog, zo meldt de krant El Periódico. Experts van het leger zullen het explosief maandag pas ontmantelen. Tot dan blijft het strand volledig afgesloten.

Volledig scherm
De politie ontruimt het strand. © EPA
 1. Levend begraven, verminkte hond weer springlevend

  Levend begraven, verminkte hond weer springle­vend

  Een ernstig mishandeld jong hondje dat in juli dit jaar meer dood dan levend werd gevonden op het strand op het Amerikaanse eiland Hawaï heeft zich op miraculeuze wijze hersteld. De dierenopvang waar het viervoetertje werd binnengebracht, schatte de overlevingskansen van teefje Leialoha in eerste instantie in op uiterst klein. Maar een gastgezin waar ze mocht herstellen, is erin geslaagd het zwaar verwaarloosde dier weer een mooie toekomst te geven.
 2. Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldleiders: ‘Hoe durven jullie’
  update

  Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldlei­ders: ‘Hoe durven jullie’

  Een zichtbaar boze en emotionele Greta Thunberg heeft maandag op de VN-klimaattop in New York de wereldleiders berispt. Zij beschuldigde hen van het verraden van haar generatie door de uitstoot van broeikassen niet aan te pakken. ,,Hoe durven jullie’’, brieste de Zweedse tiener, die het wereldwijde gezicht is geworden van de groeiende jeugdbeweging tegen het gebrek aan actie voor het klimaat.