Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen.
Volledig scherm
Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen. © DPG

Straf voor dodelijke schoppartij kan op Mallorca aanzienlijk hoger uitvallen dan in Nederland

De advocaat van een van de verdachten van de dodelijke schoppartij op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, wil dat de zaak in Nederland voor de rechter komt, omdat zowel daders als slachtoffers Nederlanders zijn. Maar hij weet bovendien dat de straffen in Spanje voor dit soort delicten aanzienlijk hoger kunnen uitvallen dan in Nederland.

2 reacties

 • Kaatje Vlasveld

  2 jaar geleden
  Omdat ze uit het gooi komen is het zeker ‘minder erg’ volgens advocaten?? Zij kunnen zich top advocaten veroorloven, wil niet zeggen dat ze onschuldig zijn! Kun je nagaan dat zij ‘de zonen van’ zijn. Lekkere opvoeding heb je dan gegeven. Schop maar lekker iemand dood Roderick, papa betaald de advocaat/ zijn studiegenoot zijn kosten wel. Straks wel rekening mee houden dat je of bij papseflaps zelf in het bedrijf moet gaan werken of gewoon je mondje houden als je gaat solliciteren knul.
 • Diny van Engelen

  2 jaar geleden
  Het is daar gebeurd dus laat ze daar ook maar boeten, en dat de strafmaat hoger ligt dan hier, so be it, hadden ze zich moeten beseffen voor ze iemand dood schopte   
 1. Verdachten van doodschoppen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich
  Update

  Verdachten van doodschop­pen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich

  Zeker twee verdachten van de fatale knokpartij op Mallorca hebben zich gemeld bij de Nederlandse politie. Justitie kan voorlopig niets, aangezien het rechtshulpverzoek vanuit Spanje nog niet binnen is. De twee verdachten horen bij een groep van negen mannen die betrokken zouden zijn bij het doodschoppen van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen. De groep verdachten komt uit Hilversum en omgeving, bevestigen bronnen tegen deze site.
 2. ‘Spaanse agenten naar Nederland vanwege gewelddadige dood Carlo (27) op Mallorca‘
  Play
  VIDEO

  ‘Spaanse agenten naar Nederland vanwege gewelddadi­ge dood Carlo (27) op Mallorca‘

  Acht Nederlanders die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van een 27-jarige landgenoot een week geleden aan het strand van Palma de Mallorca, worden volgens plaatselijke media heel snel ingerekend. Spaanse agenten van de afdeling moordzaken zouden op het punt staan naar Nederland te vertrekken. Een rechtbank in Palma vaardigt volgens Última Hora woensdag arrestatiebevelen uit.