Golven slaan tegen een golfbreker in Newhaven in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk tijdens storm Ciara, in februari vorig jaar.
Volledig scherm
Golven slaan tegen een golfbreker in Newhaven in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk tijdens storm Ciara, in februari vorig jaar. © AP

Storm Arwen veroorzaakt zeldzame weercode rood in Verenigd Koninkrijk, wij mogen handen dichtknijpen

Het Verenigd Koninkrijk zet zich schrap voor de eerste storm van het seizoen, Arwen genaamd. Het Britse Met Office heeft weercode rood uitgegeven voor zeer sterke wind in delen van het land. Het gebeurt niet vaak dat de meteorologische dienst de hoogste waarschuwing afkondigt.

  1. Vrienden komen om het leven bij ongeval op Vlaamse snelweg: ‘We zitten nog met veel vragen’
    PREMIUM

    Vrienden komen om het leven bij ongeval op Vlaamse snelweg: ‘We zitten nog met veel vragen’

    De twee slachtoffers die woensdagavond om het leven kwamen bij een zwaar verkeersongeval op de E40 bij het Vlaamse Jabbeke, waren goede vrienden. Pieter Gevaert (36) uit Oostende en zijn 25-jarige vriend uit Aartrijke waren samen op stap, maar op de snelweg liep het gruwelijk fout. ,,Natuurlijk hadden we het al eens over trouwen”, zegt Kyara (25), de vriendin van Pieter. ,,Dat hoort erbij als je gelukkig bent." In alles wat ze vertelt, weerklinkt haar liefde voor hem.
    Zedelgem, Jabbeke, Oostende