Foto ter illustratie. Spaanse politie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Spaanse politie. © EPA

Spanjaard eet delen moeder op (rauw en gekookt) en moet ruim 15 jaar de cel in

Een Spanjaard die delen van zijn moeder heeft opgegeten, is veroordeeld tot vijftien jaar cel én vijf maanden cel. De rechtbank in Madrid acht de man schuldig aan het wurgen van zijn moeder en het opeten van het in stukken gesneden lichaam. Een politieagent zei tijdens het proces dat de verdachte bij zijn arrestatie vertelde dat hij wat delen rauw had gegeten, andere had gekookt en ook aan zijn hond had gevoerd.

 1. Britten kunnen ‘natuurbeleving met uniek zicht’ van Nederlands architectenbureau niet waarderen

  Britten kunnen ‘natuurbe­le­ving met uniek zicht’ van Nederlands architec­ten­bu­reau niet waarderen

  De ‘nieuwe outdoor attractie met een unieke kijkervaring’ die maandag zijn deuren opende in het centrum van Londen is alweer dicht. Bezoekers van Marble Arch Mound beklaagden zich volgens Britse media massaal bij de gemeente Westminster, die opdracht gaf voor de bouw van de kunstmatige groene heuvel met uitkijkplatform. Ze sloot de folly (dwaas bouwwerk) en geeft Londenaren en toeristen hun geld terug.
 2. Twee doden, vijf vermisten en tientallen gewonden na explosie chemiepark Leverkusen
  VIDEO/update

  Twee doden, vijf vermisten en tientallen gewonden na explosie chemiepark Leverkusen

  Bij een zware explosie op een chemiepark in het Duitse Leverkusen, ten noorden van Keulen, zijn minstens twee doden gevallen. Zeker 31 mensen raakten gewond, vijf van hen zijn er ernstig aan toe. Vijf andere medewerkers worden nog vermist. De ontploffing vond plaats bij een afvalverwerkingsinstallatie. Het vuur was rond de middag geblust maar er is nog steeds sprake van een gevaarlijke situatie.