De Haïtiaanse senator Jean-Marie Ralph Fethiere terwijl hij op demonstranten schiet.
Volledig scherm
De Haïtiaanse senator Jean-Marie Ralph Fethiere terwijl hij op demonstranten schiet. © AP

Senator Haïti schiet op demonstranten en raakt fotograaf

Een senator op Haïti heeft maandag buiten het parlementsgebouw het vuur geopend op demonstranten. Dat meldt een fotograaf die bij de schoten gewond is geraakt.

Chery Dieu-Nalio, als fotograaf werkzaam voor het internationale persbureau Associated Press, raakte gewond aan zijn kaak. Hij moest worden behandeld om wat leek op de restanten van een kogel te laten verwijderen, liet het persbureau weten. De verwondingen van de fotograaf zouden niet levensbedreigend zijn.

Ook Leon Leblanc, een veiligheidsfunctionaris en chauffeur, raakte gewond bij de schietpartij. Over zijn toestand is verder niets bekend.

Senator Jean-Marie Ralph Fethiere, die lid is van de regeringspartij, zei uit zelfbescherming te hebben gehandeld, nadat actievoerders het parlementsgebouw in hoofdstad Port-au-Prince waren binnengedrongen om een zitting van de Senaat te verstoren. 

,,Zelfbescherming is een heilig recht’’, zei Fethiere, die eraan toevoegde dat hij niet wist dat een journalist gewond was geraakt.

De zitting in de Senaat werd uitgesteld na het incident. De president van Haïti, Jovenel Moise, annuleerde zijn reis naar New York, waar hij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zou bijwonen.

Fotograaf Chery Dieu-Nalio wordt behandeld aan zijn verwondingen.
Volledig scherm
Fotograaf Chery Dieu-Nalio wordt behandeld aan zijn verwondingen. © EPA