Volledig scherm
De Democratische senator en presidentskandidaat Elizabeth Warren. © AP

Senator en presidentskandidaat Warren wil impeachment Trump

De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure (impeachment) te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft. 

,,Het negeren van de herhaalde pogingen van een president om een onderzoek naar zijn eigen ontrouwe gedrag te frustreren, zou een grote en blijvende schade aan dit land toebrengen en het zou de suggestie wekken dat zowel de huidige als toekomstige presidenten de vrijheid hebben om hun macht op vergelijkbare manieren te misbruiken’’, aldus de Democratische senator vrijdag in een verklaring.

,,De ernst van zijn wangedrag eist dat gekozen vertegenwoordigers van beide partijen hun politieke overwegingen aan de kant zetten en hun grondwettelijke taak uitvoeren. Dat betekent dat het Huis een afzettingsprocedure moet starten tegen de president van de Verenigde Staten’’, aldus Warren.

  1. Het Game of Thrones-effect: hordes toeristen door films, series en videoclips

    Het Game of Thro­nes-ef­fect: hordes toeristen door films, series en videoclips

    Het Kroatische stadje Dubrovnik wordt ook wel ‘de Parel van de Adriatische zee’ genoemd, vanwege de historische binnenstad met smalle straatjes en middeleeuwse pleinen en kerken. Die schoonheid ontging ook de producenten van HBO niet: ze besloten er een deel van Game of Thrones op te nemen. Vanavond is de allerlaatste aflevering van de hitserie te zien. ,,Meestal zorgt dat voor een extra toerisme-impuls’’, weet Stijn Reijnders, hoogleraar Cultureel Erfgoed aan de Erasmus Universiteit.