Volledig scherm
Sea-Watch 3 bij Lampedusa. © EPA

Sea-Watch 3 gaat toch aan land in Italië

De Italiaanse kustwacht heeft de reddingsboot Sea-Watch 3 toch toegelaten op het eiland Lampedusa. Het schip heeft 65 migranten aan boord die eerder deze week werden opgepikt op de Middellandse Zee.

Sea-Watch meldt zelf op Twitter dat alle migranten veilig van boord zijn gehaald en op Lampedusa aan land zijn gekomen. "De grondwet heeft nog steeds meer macht dan een minister, die de wet niet respecteert volgens de Verenigde Naties", schrijft de organisatie over minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

Salvini liet eerder weten dat de migranten op het schip niet welkom waren in Italië. Alleen zieke mensen en kinderen zouden van boord gehaald mogen worden. Dat gebeurde zaterdag toen de eerste zeventien mensen aan land werden gebracht. Uiteindelijk zijn de laatste 48 ook opgepikt door de kustwacht.

  1. Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelingendiscussie VS op scherp
    VIDEO

    Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelin­gen­dis­cus­sie VS op scherp

    De trieste foto van Óscar Alberto Martínez Ramírez en zijn 23-maanden oude dochtertje Valeria, liggend aan de oever van de rivier Rio Grande, schokt Amerika en de rest van de wereld. Het beeld van het tweetal, samen verdronken op weg naar een onzekere toekomst in de Verenigde Staten, staat symbool voor de migratiecrisis waarmee het land te kampen heeft. En de moed der wanhoop waarmee vluchtelingen de helse, en soms dodelijke, tocht aanvaarden.