Volledig scherm
Sea-Watch 3 bij Lampedusa. © EPA

Sea-Watch 3 gaat toch aan land in Italië

De Italiaanse kustwacht heeft de reddingsboot Sea-Watch 3 toch toegelaten op het eiland Lampedusa. Het schip heeft 65 migranten aan boord die eerder deze week werden opgepikt op de Middellandse Zee.

Sea-Watch meldt zelf op Twitter dat alle migranten veilig van boord zijn gehaald en op Lampedusa aan land zijn gekomen. "De grondwet heeft nog steeds meer macht dan een minister, die de wet niet respecteert volgens de Verenigde Naties", schrijft de organisatie over minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

Salvini liet eerder weten dat de migranten op het schip niet welkom waren in Italië. Alleen zieke mensen en kinderen zouden van boord gehaald mogen worden. Dat gebeurde zaterdag toen de eerste zeventien mensen aan land werden gebracht. Uiteindelijk zijn de laatste 48 ook opgepikt door de kustwacht.

  1. Juffrouw aan Joodse scholieren: 'Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

    Juffrouw aan Joodse scholieren: 'Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

    Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.