Dinsdag vond er in Buffalo (New York) een herdenkingsbijeenkomst plaats voor de tien omgekomen slachtoffers van de aanslag zaterdag in een supermarkt.
Volledig scherm
Dinsdag vond er in Buffalo (New York) een herdenkingsbijeenkomst plaats voor de tien omgekomen slachtoffers van de aanslag zaterdag in een supermarkt. © AFP

Schutter Buffalo deelde plannen kort voor aanslag in chatroom

De 18-jarige man die zaterdag tien mensen doodschoot en drie anderen verwondde in een supermarkt in de Amerikaanse stad Buffalo (New York), deelde een half uur voor zijn daad in een chatroom zijn plannen met een klein groepje gelijkgestemden. Geen van hen waarschuwde de politie en de schietpartij verliep grotendeels zoals voorzien, schrijft The New York Times.

  1. Kist met gouden tand van vermoorde Congolese premier aangekomen in geboorteregio

    Kist met gouden tand van vermoorde Congolese premier aangekomen in geboortere­gio

    De kist met de gouden tand van de vermoorde Congolese premier Patrice Lumumba is aangekomen in zijn geboorteregio, in de centraal gelegen provincie Sankuru. Het stoffelijke overschot kwam dinsdagavond vanuit Brussel aan in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Vandaag landde de kist kort na de middag op het vliegveld van Tshumbe, op bijna 25 kilometer van Onalua, het geboortedorp van de Congolese nationale held.