Volledig scherm
© AFP

Scholiere in brand gestoken na beschuldigen schoolhoofd van wangedrag: 17 arrestaties

De politie in Bangladesh heeft zeventien mensen opgepakt nadat een scholiere levend in brand was gestoken. De jonge vrouw - die overleed - had het schoolhoofd vorige maand beschuldigd van seksueel wangedrag en weigerde haar aangifte in te trekken. De man wordt nu aangewezen als opdrachtgever van de vergeldingsactie.

Volledig scherm
© AFP

De dood van de 19-jarige Nusrat Jahan Rafi heeft in het Aziatische land geleid tot grote commotie. De politie maakte vandaag bekend dat één van de opgepakte mensen het schoolhoofd heeft aangewezen als opdrachtgever voor de aanval op de scholiere.

Rafi was volgens de politie op 6 april naar het dak van de school gelokt. Dat gebeurde toen een mede-leerlinge zei dat een van haar vrienden op het dak in elkaar werd geslagen. Daar eisten haar belagers dat ze haar beschuldiging zou intrekken, maar dat weigerde ze. 

Ze werd vervolgens vastgebonden, overgoten met brandstof en in brand gestoken. Volgens een woordvoerder van de lokale politie wilden de daders het op een zelfmoord doen lijken. Zo werd haar hoofd opzij gehouden en alleen haar lichaam overgoten met brandstof.

Zeer ernstige brandwonden

De scholiere belandde in het ziekenhuis met brandwonden, tachtig procent van haar lichaam was verbrand. De jonge vrouw nam voor haar overlijden nog een video op, waarin ze haar beschuldigingen herhaalde. ,,De docent heeft me aangeraakt. Ik zal doorvechten tegen dit misdrijf tot mijn laatste ademtocht'', zwoer Rafi.

Ze overleed op 10 april in het ziekenhuis. In de dagen daarna vonden er demonstraties plaats. Duizenden mensen waren aanwezig bij de begrafenis van het meisje. 

Volledig scherm
© AFP
 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

  Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

  In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.