Medewerkers van de Orangutan Survival Foundation hebben een babyaap gered tijdens bosbranden in zuidelijk Borneo. Ook hier wordt het leefgebied van orang-oetans platgebrand ten behoeve van palmolieplantages.
Volledig scherm
Medewerkers van de Orangutan Survival Foundation hebben een babyaap gered tijdens bosbranden in zuidelijk Borneo. Ook hier wordt het leefgebied van orang-oetans platgebrand ten behoeve van palmolieplantages. © AP

Schok: in 16 jaar bijna
150.000 orang-oetans verdwenen

Natuurbeschermers luiden de noodklok. Sinds de eeuwwisseling blijken op Borneo bijna 150.000 orang-oetans te zijn verdwenen. De prachtige mensapen leggen vooral het loodje door ontbossing ten behoeve oliepalmplantages.

  1. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

    Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

    De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”