Premier Mark Rutte na afloop van de ingelaste top met de regeringsleiders van de EU-landen over het conflict tussen Rusland en Oekraïne.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte na afloop van de ingelaste top met de regeringsleiders van de EU-landen over het conflict tussen Rusland en Oekraïne. © ANP

Rutte onder indruk van Oekraïense president: Wel degelijk blij met actie EU

De belegerde Oekraïense president is wel degelijk blij met het optreden van de Europese Unie tegen Rusland en de steun aan zijn land, verzekert premier Rutte. Ook al geeft de EU nog geen gehoor aan diens dringende pleidooi om onder meer Rusland af te sluiten van het internationale betalingsverkeer en president Poetin persoonlijk te straffen. Naar die strafmaatregelen gaat de unie volgens Rutte de komende tijd verder kijken, naast het ‘ongekende sanctiepakket’ dat donderdag in gang is gezet.

  1. TERUGLEZEN | Oekraïne gaat cruciale nacht in, raketaanvallen op Kiev verwacht
    Play

    TERUGLEZEN | Oekraïne gaat cruciale nacht in, raketaan­val­len op Kiev verwacht

    Oekraïne gaat naar alle waarschijnlijkheid een cruciale nacht tegemoet. In de komende uren worden zware raketaanvallen op hoofdstad Kiev verwacht, schrijft parlementariër Lesia Vasylenko op Twitter. ,,Binnen nu en een uur wordt Kiev aangevallen als nooit tevoren. Rusland zal ons met alles wat ze hebben bestoken”, aldus Vasylenko. Chat-gesprekken waarin parlementariërs met elkaar overleggen ‘exploderen’ als gevolg van de onrust, zegt ze. Dit liveblog is afgesloten. Hier kun je ons nieuwste liveblog volgen.