Aleksej Navalni
Volledig scherm
Aleksej Navalni © AFP

Russische oppositieleider Navalni afgevoerd naar ziekenhuis na ‘sterke allergische reactie’

De Russische oppositieleider Aleksej Navalni is zondag vanuit zijn gevangenis overgeplaatst naar een ziekenhuis in Moskou. Dat melden diverse media gestuurd door het Kremlin, maar ook vanuit de oppositie.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Complotdenker Alex Jones moet miljoenen betalen na leugens over bloedbad Sandy Hook

  Complotden­ker Alex Jones moet miljoenen betalen na leugens over bloedbad Sandy Hook

  De Amerikaanse complotdenker Alex Jones moet de nabestaanden van een 6-jarig jongetje dat om het leven kwam bij de schietpartij op de basisschool Sandy Hook, waarbij twintig kinderen en zes volwassenen werden doodgeschoten, een bedrag van 4,1 miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) betalen. Een jury in Austin oordeelde donderdag dat de verhalen die Jones verspreidde over de schietpartij, die volgens hem volledig in scène was gezet, een ,,levende hel” creëerden voor de nabestaanden.