Een schaalmodel van de European Robotic Arm (ERA) voor het Internationale Ruimtestation (ISS) tijdens een demonstratie eerder deze maand in Noordwijk.
Volledig scherm
Een schaalmodel van de European Robotic Arm (ERA) voor het Internationale Ruimtestation (ISS) tijdens een demonstratie eerder deze maand in Noordwijk. © ANP

Ruimtestation ISS krijgt Nederlands ‘cadeau’: een robotarm

Het Internationale Ruimtestation (ISS) krijgt een belangrijke uitbreiding, afkomstig uit Nederland. Een lange robotarm, die aan de buitenkant van het zwevende lab komt te zitten, wordt woensdag gelanceerd vanuit Kazachstan. Volgende week komt hij aan op zijn bestemming.

  1. Hoe een sprookjesachtige roadtrip door de VS eindigde in een ware nachtmerrie
    PREMIUM
    reconstructie

    Hoe een sprookjes­ach­ti­ge roadtrip door de VS eindigde in een ware nachtmer­rie

    De verdwijning van youtuber Gabby Petito (22) houdt de Verenigde Staten al weken in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) vertrokken begin juli op roadtrip door de VS. Het moest de tijd van hun leven worden. Tot hun reisverslagen in augustus plots stopten, en de blondine abrupt verdween. Brian keerde alleen terug naar huis. Niet veel later verdween hij zelf. De reconstructie van een gruwelijk fout gelopen roadtrip.