AFP
Volledig scherm
© AFP

Ruime meerderheid in Zwitserland steunt homohuwelijk

Zwitserse kiezers hebben zich zondag met grote meerderheid (64,1 procent) uitgesproken voor het homohuwelijk, bericht de Zwitserse tv-zender SRF.

 1. Er zijn hakenkruizen en Jodensterren verkocht: waar ligt de grens op de ‘Nazibeurs’?
  PREMIUM

  Er zijn hakenkrui­zen en Jodenster­ren verkocht: waar ligt de grens op de ‘Nazibeurs’?

  TILBURG - Nadat er een gedragen Jodenster werd verkocht op ‘zijn’ beurs, deden Joodse organisaties aangifte tegen Tilburger Gaston Vrolings. De organisator en eigenaar van een webwinkel vol spullen uit de Tweede Wereldoorlog heeft echter geen kwaad in zin, zegt de historicus zelf. Een gesprek over de fascinatie voor nazi-Duitsland en wat er wel en niet kan op de ‘Nazibeurs’. ,,Noem het alsjeblieft niet zo. Verschrikkelijke term.”
 2. Sophie Ellis-Bextor: ‘Ik werd op mijn 17de verkracht door een man van 29’

  Sophie El­lis-Bex­tor: ‘Ik werd op mijn 17de verkracht door een man van 29’

  Zangeres Sophie Ellis-Bextor (42) is als 17-jarig meisje verkracht door een man van 29. Ze werd daarbij ontmaagd. Dat stelt ze in een voorpublicatie van haar autobiografie, die binnenkort verschijnt. Ze vertelt niet wie de man is, want daar gaat het haar niet om. Ze wil iedereen meegeven waar de grens ligt tussen goed en slecht, inclusief haar eigen vijf zoons. ‘Ik wil dat ze actief de wens hebben dat de andere persoon ook gelukkig is.’