Clinton Young in de bezoekersruimte van de Polunski Unit. Hij zat al twintig jaar in de dodencel, voor twee moorden waarvan hij ontkent ze gepleegd te hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Clinton Young in de bezoekersruimte van de Polunski Unit. Hij zat al twintig jaar in de dodencel, voor twee moorden waarvan hij ontkent ze gepleegd te hebben. © Jessica Villerius

Rotterdamse Merel kreeg Clinton uit dodencel, nu is hij tóch weer opgepakt: ‘Compleet drama’

Wóedend is ze, de Rotterdamse advocate Merel Pontier. Ze streed in Amerika met succes voor de vrijlating van Clinton Young (39) die twintig jaar op death row zat, maar vorige week werd hij opnieuw opgepakt. Een slinkse truc van het Openbaar Ministerie, zegt ze. ,,Het is krankzinnig wat hier gebeurt. Zelfs rechters zijn verbaasd.”

  1. Ongeloof bij Nederlandse voetbalprofs in Indonesië: ‘Onbeschrijflijk, dit is wereldgeschiedenis’
    PREMIUM
    stadionramp

    Ongeloof bij Nederland­se voetbal­profs in Indonesië: ‘Onbe­schrijf­lijk, dit is wereldge­schie­de­nis’

    Nergens ter wereld wordt er zó intens voetbal beleefd als in Indonesië, zeggen Nederlandse profvoetballers die in de Liga 1 uitkomen. De ongekende stadionramp in Malang, waarbij zeker 125 doden zijn gevallen, is volgens hen deels het trieste gevolg van het extreme fanatisme dat in het land heerst. ,,Voetbal is het enige dat de mensen hier hebben.”