Een medewerker van het ministerie van Volksgezondheid van de Centraal Afrikaanse Republiek meet de temperatuur van een reiziger vanuit Congo. Reizigers worden gecontroleerd om te zorgen dat het ebolavirus niet verder verspreid.
Volledig scherm
Een medewerker van het ministerie van Volksgezondheid van de Centraal Afrikaanse Republiek meet de temperatuur van een reiziger vanuit Congo. Reizigers worden gecontroleerd om te zorgen dat het ebolavirus niet verder verspreid. © REUTERS

Rode Kruis: uitbraak ebola in 'kritieke fase'

De uitbraak van ebola in de Democratische Republiek Congo heeft volgens het Rode Kruis een 'kritieke fase' bereikt. ,,De verspreiding van de ziekte is de afgelopen weken afgeremd, maar dat wil nog niet zeggen dat de uitbraak volledig is gestopt'', meldt de hulporganisatie.

  1. LIVE | Oekraïne: burgerdoden in Donetsk door Russische aanvallen
    oorlog oekraïne

    LIVE | Oekraïne: burgerdo­den in Donetsk door Russische aanvallen

    Volodimir Zelenski heeft er weinig begrip voor dat de Nederlandse politiek terughoudend is over een Oekraïens lidmaatschap van de Europese Unie. In een interview met Nieuwsuur zei de Oekraïense president dat hij vindt dat er onder de bevolking genoeg steun voor is. Hij vindt dat de kandidatuur een belangrijk signaal zou afgeven dat de EU Oekraïne steunt. “Het volk steunt ons.” Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.