Vladimir Poetin, met rechts van hem de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu die ook op zwarte lijsten is geplaatst. Veel van Poetins getrouwen zijn in de ban gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin, met rechts van hem de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu die ook op zwarte lijsten is geplaatst. Veel van Poetins getrouwen zijn in de ban gedaan. © AP

Rijke Russen en banken in de ban, maar nieuw pakket van sancties volgens critici echt nog 'te soft’

Poetins banktegoed in de Europese Unie wordt bevroren, zijn rijkste vrienden in de ban gedaan, Russische handel wordt kaltgestellt. Maar de ‘ongekend harde’ sancties tegen Rusland zijn toch te mager, zeggen critici.

  1. Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internationaal Gerechtshof
    klimaatverandering

    Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internatio­naal Gerechts­hof

    De lidstaten van de Verenigde Naties (VN) willen advies van het Internationaal Gerechtshof over het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN konden alle landen zich vinden in de adviesaanvraag. Ze willen dat het hof, dat in het Vredespaleis in Den Haag zetelt, duidelijk maakt welke wettelijke verplichtingen landen hebben om het klimaat te beschermen ‘tegen de uitstoot van broeikasgassen door de mens’.