Het Republikeinse Congreslid Anthony Gonzalez, die bekend heeft gemaakt dat hij zich niet herkiesbaar stelt voor de Republikeinen.
Volledig scherm
Het Republikeinse Congreslid Anthony Gonzalez, die bekend heeft gemaakt dat hij zich niet herkiesbaar stelt voor de Republikeinen. © AP

Republikeins Congreslid dat stemde voor afzetting Trump stopt

Anthony Gonzalez, een Republikeins Congreslid dat in januari stemde voor impeachment van Donald Trump en de voormalige president een ,,kanker voor het land” noemde, stelt zich niet opnieuw verkiesbaar. Hij stopt volgend jaar met zijn baan in de Amerikaanse politiek om ,,meer tijd met mijn familie door te brengen”, maar laat ook doorschemeren dat hij zich niet meer thuis voelt in de Republikeinse Partij.

  1. Zeven doden na staatsgreep Soedan, regering ontbonden en noodtoestand uitgeroepen
    update

    Zeven doden na staats­greep Soedan, regering ontbonden en noodtoe­stand uitgeroe­pen

    Het hoofd van de overgangsregering in Soedan, legerleider Abdel Fattah al-Burhan, heeft met zijn strijdkrachten de macht gegrepen in het Afrikaanse land. Hij heeft de regering ontbonden en de noodtoestand uitgeroepen. De generaal beloofde in een toespraak internationale akkoorden na te leven en sprak over vrije verkiezingen in 2023. Volgens hem was de overgangsregering verstrikt geraakt in interne twisten en vormt hij nu “een capabele regering”. De militairen blijven volgens hem werken aan een overgang naar een democratie.