Presentator biedt excuses aan voor 'fake news' Nederlands schaatsgedrag
De Amerikaanse NBC-commentator Katie Couric heeft haar excuses aangeboden voor een opmerking over Nederland tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ze zei toen dat Nederlanders goed in schaatsen zijn, omdat ze het elke winter gebruiken als vervoer. De opmerking leidde tot enorm veel spot op sociale media.
,,Zoals bekend heeft Amsterdam veel grachten die in de winter kunnen dichtvriezen," zei Couric, terwijl de Nederlandse delegatie in PyeongChang aan de wereld werd voorgesteld. ,,En zo lang die grachten al bestaan, gebruikten de Nederlanders die om van de ene plek naar de andere te schaatsen, om tegen elkaar te racen en zich te amuseren."
De 'fake news' opmerking was reden genoeg voor de Nederlandse Ambassade om Couric via hetzelfde Twitter eens in Nederland uit te nodigen. Zodat ze alle innovatieve manieren van transportatie in ons land met haar eigen ogen kan komen bewonderen.
De presentatrice bood vervolgens in een reactie haar excuses aan. Saillant detail, daaruit bleek ook dat ze al wel eens in Nederland was geweest: ,,Gefeliciteerd met alle medailles tot nu toe. Sorry dat ik me op 'glad ijs' bevond met mijn opmerking over schaatsen in de kanalen. Ik probeerde eer te doen aan jullie historische passie voor de sport, maar zo kwam het er niet uit! Ik zou graag nog een keer komen en het succes met jullie vieren!"
Nederlanders zelf lijken wel te kunnen lachen om de opmerking van Couric. Op Twitter was er in ieder geval genoeg creativiteit te vinden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ook Franse boerderijen moeten krimpen
-
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
met Video
Werkstraffen en boetes voor dodelijke ontgroening van student Sanda Dia in België
De achttien studenten die aanwezig waren bij de dodelijke ontgroening van de Vlaamse student Sanda Dia in december 2018 krijgen werkstraffen van 200 tot 300 uur en elk een boete van 400 euro. Dat heeft het hof in Antwerpen vanmorgen besloten. -
Theeplukkers in Sri Lanka leven in mensonterende omstandigheden
Het blijkt moeilijk de beroerde levensomstandigheden van theeplukkers te verbeteren. Volgens een onderzoek van de Britse krant The Guardian heersen op theeplantages in Sri Lanka nog altijd mensonterende omstandigheden. De plukkers worden nog steeds zwaar onderbetaald. -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”
-
Biden voorkomt op het nippertje ‘catastrofaal’ faillissement van de VS met akkoord over schuldenplafond
-
-
-
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
PREMIUM
Miljardair Elon Musk was ongeleid projectiel, nu heeft hij meer het imago van rockster
Noem een baanbrekende ontwikkeling en de kans is groot dat de naam van Elon Musk opduikt. Zelfsturende auto’s, lancering van de grootste raket ooit of een chip in onze hersenen? Het komt uit de koker van de miljardair of hij is er nauw bij betrokken. Hoe dóét hij dat?