De inmiddels opgestapte politiechef van Uvalde Pete Arredondo (links) op een persconferentie na de fatale schietpartij op de Robb Elementary School in Uvalde (Texas).
Volledig scherm
De inmiddels opgestapte politiechef van Uvalde Pete Arredondo (links) op een persconferentie na de fatale schietpartij op de Robb Elementary School in Uvalde (Texas). © VIA REUTERS

Politiechef neemt ontslag als raadslid na bloedbad op school Texas

UPDATEMeer dan een maand na het bloedbad op een basisschool in Texas waarbij 21 doden vielen, heeft de verantwoordelijk politiechef ontslag genomen als gemeenteraadslid. In zijn ontslagbrief schrijft Pete Arredondo dat hij tot zijn besluit gekomen is om het beste te doen voor de stad en ,,om verdere afleiding te minimaliseren”. Als politiechef werd Arredondo ruim een week geleden al met betaald verlof gestuurd.

  1. Oekraïne drijft in video de spot met vluchtende Russische toeristen: ‘Jullie kozen de Krim, grote fout’

    Oekraïne drijft in video de spot met vluchtende Russische toeristen: ‘Jullie kozen de Krim, grote fout’

    Dankzij uitgestrekte stranden langs de Zwarte Zee, luxueuze resorts, wandelpaden in de bergen en historische ruïnes, was de Krim de afgelopen jaren een populaire badplaats voor Russische toeristen. Maar nu de oorlog ook het schiereiland heeft bereikt, blijven veel vakantiegangers liever weg. In een video op Twitter spot het Oekraïense ministerie met de toeristen die sinds de explosies van dinsdag op de vlucht sloegen.