Beelden van ....
Volledig scherm
Beelden van .... © Livonia Police Department

Politie VS deelt beelden van meisje (9) dat peuter van verdrinkingsdood redt

Video‘In Amerika sterven elke dag drie kinderen door verdrinking’. Met die woorden begint de politie van Livonia in de Amerikaanse staat Michigan haar bericht op Facebook, om daarna een filmpje te delen van een hotelzwembad in de stad. Een peuter stapt het water in en niemand heeft het in de gaten.   

‘Gelukkig kunnen ouders een sleutelrol spelen in het beschermen van hun kinderen van verdrinking’, gaat de politie verder. Ook het incident dat de politie in het filmpje toont loopt gelukkig goed af. Maar de boodschap is duidelijk. 

Niks in de gaten

Een tweejarig jongetje stapte op 24 januari plots het water in van het zwembad in de Holiday Inn. Het kind spattert wat met het water, het trappelt wat. Daarna drijft het weg, steeds levenslozer, steeds dieper. De andere mensen in het zwembad, het zijn er ongeveer vijftien, hebben niks in de gaten

Het is een negenjarig meisje dat het jongetje in het water ziet. Ze staat op de kant, kijkt naar beneden. Ziet ze het nou goed? Is dat wat ze denkt dat het is? Ze loopt naar haar peettante verderop, haalt haar erbij. 

Reanimatie

De vrouw ziet meteen het gevaar en roept anderen 911 te bellen. Ze springt in het water en haalt het kind omhoog, ongeveer vier minuten nadat het onder water ging. Eenmaal op de kant beginnen twee verpleegkundigen - ze waren vrij maar ook in het hotel aanwezig - meteen de reanimatie. Er komt weer wat leven in het jongetje. 

Toegesnelde hulpdiensten namen daarna volgens de politie de hulpverlening over. Het jongetje wordt naar het ziekenhuis gebracht, wordt daar behandeld en kan dezelfde dag weer naar huis. 

‘Wonder’

De politie heeft de zaak onderzocht en overgedragen aan de openbaar aanklager. Er zijn nog geen aanklachten geformuleerd. De vier redders zijn door de politie van Livonia genomineerd voor een lokale erepenning. 

De politie van Livonia deelde de beelden afgelopen woensdag op Facebook. Zij hoopt ouders met de beelden te waarschuwen voor het gevaar van water. ,,Je ziet hoe snel een leuke avond kan veranderen in een drama’’, aldus Ron Taig van de politie van Livonia. Dit keer liep het goed af. ,,Het is een wonder’’, aldus Taig. ,,Dat is alles wat ik kan zeggen: een wonder.’’

Let op onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Pool Rescue

11 emergency Hi, we had an emergency in the pool. we were meeting at Schoolcraft holiday in express what's wrong there? I like to tell a child in the water. We're gonna we're getting everybody on the way. Baby Please come to the holiday. My oh my God, you do what you want.

 1. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspieroefeningen in 45 seconden
  video

  Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspier­oe­fe­nin­gen in 45 seconden

  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya (29) heeft het buikspieroefeningenrecord van Juventus-voetballer Cristiano Ronaldo verpulverd. Ronaldo (35) lanceerde deze week een wedstrijdje - de Nike Living Room Cup - om thuiszitters tijdens de coronacrisis aan te sporen te blijven bewegen. Hij slaagde erin om in 45 seconden 142 keer zogenoemde core crushes te doen. Maar nu is ‘CR7' van de troon gestoten door middellangeafstandsloopster Semenya. Zij deed er in dezelfde tijd maar liefst 176.
 3. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”