Volledig scherm
Maddie McCann.

Politie onderzoekt dood voormalige detective in zaak Maddie McCann

Een van de privédetectives die de verdwijning van Maddie McCann onderzocht, is dood aangetroffen in zijn appartement in het Engelse Guildford. De politie stelt een onderzoek in naar zijn dood.

De 56-jarige Kevin Halligen begon in 2008 aan de zaak te werken als CEO van detectivebureau Oakley International. Aanvankelijk waren de McCanns erg blij met het aanbod van Halligen om aan de zaak te werken. ,,We waren heel blij met het voorstel van Oakley. Het bedrijf werd ons sterk aangeraden", schreef Maddie’s moeder Kate in haar boek 'Madeleine', dat in 2011 verscheen. ,,Er was weinig twijfel over dat er vooruitgang werd geboekt."

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Kevin Halligen © Metro

Reputatie

Toch begonnen de McCanns al snel te twijfelen aan het werk én de reputatie van Halligen en in september 2008 stopten ze de samenwerking met de man. Enkele maanden later eisten de onderzoekers die Halligen had aangenomen hun loon op: de man bleek hen nooit uitbetaald te hebben. 

De McCcans hadden 500.000 pond beschikbaar gesteld, maar besloten 200.000 pond niet meer uit te betalen. ,,We waren geschrokken dat ondanks het feit dat er veel werk verzet was om Maddie terug te vinden, het geld uit haar fonds de onderzoekers nooit bereikt had”, schrijft Kate.

Drank

Volledig scherm
Kate en Gerry McCann, de ouders van de vermiste Maddie. © epa

In november 2009 werd Halligen gearresteerd wegens fraude, waarna hij in de Verenigde Staten in de gevangenis belandde. Halligen zou bekend hebben gestaan als markant figuur volgens eigen zeggen was hij een spion in de stijl van James Bond. De in Dublin geboren man, die zowel de Ierse als de Amerikaanse nationaliteit had, was aan de drank en had geldproblemen.

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann net voor haar vierde verjaardag uit de vakantiewoning in de Ocean Club in het Portugese Praia da Luz die haar ouders hadden gehuurd. De vader en moeder zaten toen met Britse vrienden wat verderop te dineren. Haar verdwijning is nog steeds niet opgelost.

  1. ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’

    ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschre­ven’

    De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.
  2. Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Afgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.