De verdachte na zijn arrestatie.
Volledig scherm
De verdachte na zijn arrestatie. © ADR

Politie onderzoekt 750 verdachte sterfgevallen na ouderenmoord

De politie in Texas gaat onderzoek doen naar de doodsoorzaak van 750 ouderen. Aanleiding is de veroordeling van een 46-jarige Texaan die zich bij oudere dames voordeed als verzorger of klusjesman. Hij wordt verdacht van het vermoorden en bestelen van minstens elf oudere vrouwen. 

De man, de 46-jarige Billy Chemirmir uit Dallas, werd vorig jaar veroordeeld voor de moord op de 91-jarige Lu Thi Harris. Hij werd opgepakt toen hij een sieradendoosje weggooide, met haar naam er in. Toen de politie naar het adres van de vrouw ging, troffen ze haar levenloos aan. 

Na zijn arrestatie bleek dat  Chemirmir eveneens in contact was geweest met elf andere vrouwen die onder verdachte omstandigheden zijn gestorven tussen 2016 en begin 2018. Daarnaast waren er bij de vrouwen geld en sieraden gestolen.

Chemirmir deed zich bij de vrouwen voor als hulpverlener of klusjesman. Hij kwam in beeld bij de politie doordat een van de vrouwen die hij overviel de aanval overleefde en aangifte deed. Sindsdien werd hij door de politie in de gaten gehouden.

Sommige van de overleden ouderen woonden in een speciaal zorgcomplex. Enkele nabestaanden hebben aangifte gedaan tegen de wooncomplexen wegens nalatigheid. 

De politie in Texas is bezig met een onderzoek naar 750 andere sterfgevallen van oudere vrouwen in de omgeving van Dalles.