Volledig scherm
Martin Shkreli. © EPA

'Pharma Bro' Shkreli zit vast na bedreiging over haarlok Hillary Clinton

Martin Shkreli is woensdagavond in New York in de gevangenis gezet nadat hij op Facebook geld uitloofde voor een plukje haar van Hillary Clinton. De voormalig farmaceutisch ondernemer was op borgtocht vrij in afwachting van zijn gevangenisstraf nadat hij eerder was veroordeeld voor fraude.

Shkreli kreeg de bijnaam 'Pharma Bro' toen onder zijn bewind de prijs van een geneesmiddel voor HIV-patiënten vijftig keer duurder werd. Vorige maand werd hij schuldig bevonden aan fraude met een investeringsbedrijf. Shkreli mocht buiten de gevangenis wachten tot zijn strafmaat bekend werd.

Vorige week plaatste hij op Facebook een bericht waarin hij 5.000 dollar uitloofde voor iedereen die tijdens Clintons boektoernee wat haren kan afknippen. Clinton reist momenteel door de Verenigde Staten om haar boek 'What Happened' te promoten waarin ze uitlegt hoe ze de Amerikaanse presidentsverkiezingen van Donald Trump kon verliezen.

Tot 20 jaar cel

De voormalig presidentskandidaat en voormalige presidentsvrouw krijgt nog steeds beveiliging van de Amerikaanse regering. Die Secret Service belde de rechter in de Shkreli-zaak over de bedreigende Facebook-post. De rechter zag het bericht als een uitnodiging tot een aanslag. Ze besloot woensdag dat de man een publiek gevaar is en dat zijn waarborg niet langer geldt.

Advocaten van Shkreli zeggen dat het Facebookbericht onder politieke satire valt. De man zelf schreef in een brief aan de rechtbank dat hij 'geen gewelddadig persoon is'. Pas in januari krijgt Shkreli te horen wat zijn straf in de fraudezaak wordt, mogelijk tot twintig jaar gevangenisstraf.

Martin Shkreli

Lol Hillary Clinton's presumptive agents are hard at work. It was just a prank, bro! But still, lock HER up. Spend your resources investigating her, not me!!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement