Brandweerlieden proberen de bosbranden in het dorp Bejís in het oosten van Spanje te blussen.
Volledig scherm
Brandweerlieden proberen de bosbranden in het dorp Bejís in het oosten van Spanje te blussen. © ANP / EPA

Paniek breekt uit in door vlammen ingesloten Spaanse trein, passagiers vluchten vuurzee in

Twintig passagiers hebben gistermiddag brandwonden opgelopen nadat ze uit een trein sprongen die in een bosbrand was beland in de buurt van Castellón, in het noordoosten van Spanje. De machinist was bezig de trein in veiligheid te brengen toen in paniek geraakte passagiers de ramen insloegen om te vluchten.

 1. Wim (37) en Joyce (36) overleden op terugweg van trouwfeest: ‘Voor hen was maar één ding belangrijk, de kinderen’
  PREMIUM

  Wim (37) en Joyce (36) overleden op terugweg van trouwfeest: ‘Voor hen was maar één ding belangrijk, de kinderen’

  ‘Je denkt dat het je nooit gaat overkomen, maar plots ben je beide kinderen kwijt.’ De familie van Wim Janssens (37) en Joyce Van Roosbroeck (36) is kapot van verdriet nadat het koppel zaterdagnacht het leven liet bij een zwaar verkeersongeval in het Vlaamse Koningshooikt, onder Antwerpen. Het stel laat twee dochters achter. ,,De meisjes denken dat mama en papa een verre reis maken. Voor hen is dit drama nog te ver weg”, zeggen de grootouders geëmotioneerd.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’