Gevangene Syed Naeem Shah (35), die veroordeeld werd tot levenslang wegens moord, heeft een prestigieuze studiebeurs gekregen.
Volledig scherm
Gevangene Syed Naeem Shah (35), die veroordeeld werd tot levenslang wegens moord, heeft een prestigieuze studiebeurs gekregen. © REUTERS

Pakistaanse man die levenslang gevangen zit wegens moord krijgt prestigieuze studiebeurs

Een Pakistaanse man die wegens moord gevangen zit in de overvolle Karachi-gevangenis, heeft een prestigieuze boekhoud-studiebeurs gekregen. Syed Naeem Shah kreeg de beurs nadat hij een van de hoogste scores behaalde bij een schoolexamen: 954 van de 1100 punten. Shah: ,,Wat ik heb bereikt terwijl ik wegkwijnde in de gevangenis is niet mogelijk als je geen sterke wil hebt.”

 1. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
  Update

  Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

  Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.
 1. Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Urenlang hebben familieleden in Texas in het ongewisse gezeten over het lot van de leerlingen van de basisschool in Texas, waar bij een schietpartij zeker negentien kinderen om het leven zijn gekomen. Sommigen vroegen zelfs hulp op sociale media in een wanhopige poging hun kinderen te vinden. Ziekenhuizen in de omgeving nemen dna-materiaal af van familieleden om zeker te zijn van hun band met de gedode kinderen.
 2. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

  Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

  De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”