Volledig scherm
De manege waar het drama zich voltrok. © Screenshot ZRF Neuenkirchen

Paard steigert en verliest evenwicht: ruitertje (7) overleden

Een 7-jarig meisje uit het Duitse Neuenkirchen, vlak over de grens bij Oldenzaal, is gisteren zo zwaar gewond geraakt tijdens een paardentoernooi in haar woonplaats dat ze later in het ziekenhuis bezweek aan haar verwondingen. Het toernooi werd geannuleerd. 

Het drama vond plaats tijdens het Voorjaarstoernooi van rijvereniging Neuenkirchen. Het meisje en haar paard waren in de prijzen gevallen en stonden omstreeks 14 uur klaar voor de prijsuitreiking. Door nog onbekende oorzaak begon het paard te steigeren, wierp zijn jeugdige berijdster af, verloor daarna zijn evenwicht en kwam bovenop het meisje terecht.  

Hulpverleners en een spoedgevallenarts ontfermden zich over het zwaargewonde meisje en wisten haar te stabiliseren. Een traumahelikopter vervoerde haar daarna naar het ziekenhuis. Daar bezweek ze gisteravond laat, verklaarde de politie tegenover Duitse media. 

De familie van het ruitertje en een aantal bezoekers van het paardentoernooi kregen psychologische bijstand. Het evenement werd na het drama afgebroken.  

  1. Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

    Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

    Justitie in België heeft flinke celstraffen geëist tegen de ouders van een jongen met ADHD die dagelijks langdurig op zijn kamer werd opgesloten en niet naar het toilet mocht. Volgens zijn vader en moeder deden ze dat om 's avonds rustig televisie te kunnen kijken. Na een tip van klasgenoten viel de politie uiteindelijk binnen bij het gezin. Daarbij werden op de stinkende en beschimmelde tienerkamer onder meer ettelijke plastic flessen met urine aangetroffen.