China laat de teugels los. De dierentuin van Sjanghai trekt weer volop bezoekers en ook die van Peking gaat dit weekeinde weer open. In Wuhan, de brandhaard van het coronavirus, komt het openbare leven ook weer op gang.
Volledig scherm
China laat de teugels los. De dierentuin van Sjanghai trekt weer volop bezoekers en ook die van Peking gaat dit weekeinde weer open. In Wuhan, de brandhaard van het coronavirus, komt het openbare leven ook weer op gang. © Getty Images

Overal lockdowns en uitgaansverboden terwijl het leven in China weer herstelt

Het leven in China herstelt zich. In Wuhan verkopen winkels weer fruit en groenten. In Peking gaat de dierentuin open. Die herwonnen vrijheid staat in schril contrast met reisbeperkingen, lockdowns en uitgaansverboden in de rest van de wereld.

  1. Arts bouwt één beademingsapparaat voor negen coronapatiënten tegelijk: ‘Werkt perfect’

    Arts bouwt één beademings­ap­pa­raat voor negen coronapa­tiën­ten tegelijk: ‘Werkt perfect’

    Een arts uit de Canadese provincie Ontario is erin geslaagd één beademingsapparaat zo slim aan te passen dat het voor negen patiënten tegelijk kan worden gebruikt. De collega's van anesthesist Alain Gauthier, de uitvinder in kwestie, noemen hem op sociale media een ‘genie’. Een tweet over zijn opvallende vondst is inmiddels al meer dan 63.000 keer geliked, onder anderen door Tesla-baas Elon Musk. Hij noemt de aangepaste machine ‘zeer interessant’.