Volledig scherm
Rechtse demonstranten lopen in Köthen. © EPA

Opstootjes bij demonstraties in Duitsland

Op meerdere plekken in Duitsland is zondag gedemonstreerd door extreemrechtse groepen en tegenstanders. In Keulen gingen 12.000 mensen de straat op voor een ruimhartiger vluchtelingenbeleid, in Gelsenkirchen raakten betogers slaags met elkaar. 

Daarbij raakte een 65-jarige man, vermoedelijk een van de tegendemonstranten, gewond. Hij kreeg een fles wijn tegen zijn hoofd. In Dortmund werden negen rechtse demonstranten opgepakt toen ze de begeleiders van de burgemeester aanvielen.
In het Oost-Duitse Köthen kwamen ongeveer zevenhonderd rechtse demonstranten bijeen, onder wie enkele vertegenwoordigers van de populistische partij AfD, en ongeveer evenveel tegendemonstranten. In Köthen kwam vorige week een 22-jarige Duitser om het leven door hartfalen tijdens een vechtpartij met Afghanen.

  1. Rechter die verkrachter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    Rechter die verkrach­ter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    ‘Als je eerste keer een verkrachting is...’ - Dat stuurde een Amerikaanse jongen (16) naar zijn vrienden, samen met een filmpje dat toonde hoe hij een meisje (16) aanrandde dat onder invloed was van alcohol. Hij moest voor de rechter verschijnen en die pleitte voor mildheid omdat de tiener uit een goede familie kwam en goede resultaten haalde op school. Er volgde een storm van protest en de rechter heeft nu met onmiddellijke ingang ontslag genomen.