Volledig scherm
Rochelle Steffen met de 10 weken oude Narwhal, die geen last lijkt te hebben van zijn bijzondere uiterlijk. © AP

Op vuilnisbelt gedumpte Narwhal vertedert met staartje op zijn kop

Deze 10 weken oude pluizenbol lijkt er zelf weinig last van te hebben, maar dierenvriend Rochelle Steffen keek toch wel even op van zijn bizarre uiterlijk. Het dier werd geboren met een staartje op zijn kop en gedumpt op een vuilstortplaats in Missouri. ,,Hij is gezond, heeft geen pijn en kan uren spelen’’, zegt Steffen.

Volledig scherm
De hoop is dat Narwhal met zijn aparte voorkomen andere honden kan redden. © AP

De oprichtster van Mac's Mission, een non-profitorganisatie die zich het lot van honden met een beperking aantrekt, vond het aandoenlijke diertje op een stortplaats net buiten de plaats Jackson. Volgens Steffen worden daar ‘honderden honden gedumpt’. Gedacht wordt dat de puppy een mix is tussen een teckel en een beagle. 

Het extra staartje op zijn voorhoofd deert hem duidelijk niet. ,,Er zijn röntgenfoto's gemaakt en hij is door een dierenarts onderzocht’’, vertelt Rochelle tegen ABC News. ,,Hij is kerngezond en er is op dit moment geen medische aanleiding om het eraf te halen. Het meet ongeveer een derde van zijn eigenlijke staart.’’

‘Iedereen is verliefd’

Met een knipoog naar de zeebeesten met een enorme slagtand op het hoofd werd het hondje Narwhal gedoopt. Steffen, die het hem aanvankelijk niet zelf wilde houden, besloot Narwhal te adopteren. ,,Ik had niet de intentie om hem te houden, maar die beslissing was niet alleen aan mij. Heel de opvang is verliefd op hem.’’

De animo voor Narwhal was enorm. Mac's Mission ontving honderden adoptieaanvragen, maar Rochelle was bang dat mensen misbruik zouden maken van zijn bijzondere uiterlijk. ,,Als er geld aan hem wordt verdiend, dan wil ik dat het naar de opvang gaat en naar de redding van duizenden andere honden.’’

 1. Uitgemergelde leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

  Uitgemer­gel­de leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

  In de dierentuin van de Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens internationale dierenrechtenorganisaties sprake van dramatische misstanden. Bezoekers spotten er deze week een aantal extreem uitgemergelde leeuwen. De broodmagere roofdieren waren letterlijk vel over been en konden bijna niet meer op hun poten staan. Twitteraar Osman Salih uit Soedan is inmiddels via sociale media een actie begonnen voor hulp aan de ten dode opgeschreven leeuwen.
 2. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

  ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

  In het populaire ski-oord Zell am See is vannacht een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.
 1. Cruciale testlancering SpaceX-raket van Elon Musk geslaagd
  Video

  Cruciale testlance­ring Spa­ceX-ra­ket van Elon Musk geslaagd

  SpaceX en zijn grondlegger Elon Musk zijn in de wolken met de succesvolle test van de noodprocedure bij de lancering van een Falcon-raket met een Crew Dragon capsule vanaf Cape Canaveral. Nu de noodprocedure voor bemande vluchten met succes is beproefd, kunnen de Verenigde Staten later dit jaar weer zelf vanaf eigen bodem bemande vluchten de ruimte in te brengen. De eerste staat voor de tweede helft van dit jaar op het programma. Daarbij zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA tegen betaling een beroep doen op de diensten van SpaceX.