Gouverneur Gina Raimondo van Rhode Island.
Volledig scherm
Gouverneur Gina Raimondo van Rhode Island. © AP

Ook Rhode Island stelt Democratische voorverkiezingen uit

De Democratische gouverneur Gina Raimondo van de Amerikaanse staat Rhode Island stelt de voorverkiezingen, die gepland waren voor 28 april, uit tot 2 juni vanwege de coronacrisis. Rhode Island volgt daarmee Connecticut, Maryland, Georgia, Kentucky, Louisiana en Ohio die al eerder besloten de verkiezingen te verplaatsen. 

Raimondo had eerder nog verklaard tegen een uitstel te zijn. ,,Vorige week vroeg de kiescommissie om de presidentiële voorverkiezingen uit te stellen... en om de verkiezing voornamelijk per post te laten plaatsvinden’’, zo verklaarde Raimondo op Twitter. ,,Ik volg dat advies nu op.’’

Democraten in Alaska stemmen per post

Ook in Alaska zal de verkiezing bij de Democraten per post plaatsvinden. Daar is de stembusgang gepland voor 4 april. Ingevulde stembiljetten moeten uiterlijk op 10 april in de stad Anchorage arriveren om te worden meegeteld.

,,De Democratische partij van Alaska heeft al stembiljetten gemaild naar meer dan 71.000 geregistreerde Democraten in de staat. Dat is zeven keer meer dan het aantal mensen dat in 2016 aan de voorverkiezingen heeft deelgenomen’’, klinkt het. ,,We willen de maximale deelname aan deze historische voorronde mogelijk blijven maken, met respect voor de gezondheid en veiligheid van onze kiezers en vrijwilligers.’’

Ook in Hawaii hebben de Democraten besloten om de verkiezingen per post te laten plaatsvinden. Daar is nog geen deadline bekendgemaakt. In Puerto Rico is de stembusgang uitgesteld tot 26 april. 

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.