Volledig scherm
Herstelwerkzaamheden aan de olie-installatie Aramco, in Abqaiq, Saoedi-Arabië © REUTERS

Ook Johnson denkt dat Iran achter aanval op Saoedische olie-installaties zit

Ook de Britse premier Boris Johnson denkt dat Iran achter de aanval op de Saoedische olie-installaties zat. Hij zei vanochtend dat hij met de Verenigde Staten en de Europese bondgenoten werkt aan een gezamenlijke reactie op de aanval.

Verder zei Johnson dat hij zich zal buigen over een voorstel van de VS om de Saoediërs beter te beschermen. Washington meldde enkele dagen geleden dat de VS meer troepen en raketinstallaties naar Saoedi-Arabië gaat sturen. Volgens het Pentagon gaat het om een beperkte troepeninzet.

Johnson sprak vanochtend in het vliegtuig met journalisten van onder meer The Guardian over de spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran. Hij is onderweg naar New York voor een bijeenkomst van de Verenigde Naties. De Britse premier zal daar praten met onder anderen de Iraanse president Hassan Rohani.

Schuld

Iran zelf zegt onschuldig te zijn. De beschuldigingen zouden zijn bedoeld om toekomstige acties tegen Iran te rechtvaardigen. De Houthi-rebellen in Jemen hebben de actie opgeëist, maar de VS en Saoedi-Arabië geloven daar niet in. Saoedi-Arabië zegt bewijzen te hebben dat het gevonden wapentuig van Iraanse makelij is. 

  1. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.