Volledig scherm
Jeffrey Epstein. © AP

Ook Frankrijk start onderzoek naar verkrachtingen Epstein

Het Franse Openbaar Ministerie opent een onderzoek naar de mogelijke verkrachting van minderjarigen en andere overtredingen door Jeffrey Epstein. Ook wordt onderzocht of Epstein mededaders had. Het onderzoek wordt geopend naar aanleiding van informatie die de Fransen uit Amerika hebben verkregen, meldt openbaar aanklager Remy Heitz.

Het onderzoek betreft kinderen vanaf een leeftijd van 15 jaar. ,,Het onderzoek zal zich richten op mogelijke misdrijven tegen Franse slachtoffers op zowel Frans als internationaal grondgebied, en op verdachten die Franse burgers zijn”, aldus de aanklager 

Epstein verbleef meerdere weken per jaar aan de peperdure Avenue Foch, vlakbij de Arc de Triomphe. Hij had daar zeven appartementen. Voor zijn arrestatie, op 6 juli, was de 66-jarige Amerikaan ook drie weken in Parijs. Op 10 augustus stierf Epstein in zijn cel. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij zichzelf waarschijnlijk heeft opgehangen.

Epstein wordt ervan verdacht op grote schaal minderjarige vrouwen te hebben misbruikt. Ondanks zijn dood gaat het onderzoek daarnaar door. Justitie in de VS wil weten wie er bij zijn netwerk hoorden. Ook in Frankrijk had Epstein diverse contacten, onder wie Jean-Luc Brunel. De Fransman (70), een grote naam in de Parijse modellenscene, wordt er door diverse modellen, onder wie de Nederlandse Thysia Huisman, van beschuldigd hen verkracht te hebben.

Ook in Frankrijk had Epstein een lijstje met zogenaamde ‘masseuses’, blijkt uit zijn inmiddels beruchte adresboekje. In het boekje worden er ongeveer 25 met naam en telefoonnummer genoemd. Zij werden tijdens het masseren gedwongen tot seksuele activiteiten, zo is de verdenking. Ook zouden zij betaald zijn om andere (minderjarige) meisjes te regelen.

Volledig scherm
Het gebouw in Parijs waar Jeffrey Epstein 7 appartementen bezat. © EPA