BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ook Belgische minister wil vaccinatie voor zorgpersoneel verplichten

De Belgische minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wil een verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel. Dat heeft hij vandaag gezegd op de Vlaamse televisie. Vandenbroucke denkt dat de strijd er 'stilaan rijp’ voor is. Eerder leidde een vaccinatieplicht voor zorgpersoneel in Frankrijk tot veel protesten. Ook in bijvoorbeeld Griekenland en de Amerikaanse staten New York en Californië is zo’n inentingsplicht inmiddels afgekondigd. 

 1. Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China: wat is er aan de hand?
  PREMIUM

  Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China: wat is er aan de hand?

  De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op bezoek bij Xi Jinping, Emmanuel Macron een week later. De Franse president laat zich bovendien vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, China als economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom willen de Europese leiders plots naar China? Wat hopen ze te bereiken op het geopolitieke schaakbord?
 2. TERUGLEZEN | 2853 nieuwe besmettingen, evenementensector opnieuw de straat op
  CORONAVIRUS

  TERUGLEZEN | 2853 nieuwe besmettin­gen, evenemen­ten­sec­tor opnieuw de straat op

  De coronavaccins beschermen even goed tegen ziekenhuis- en ic-opnames na besmetting met de deltavariant van het virus als na besmetting met de Alfa-variant, stelt het RIVM op basis van onderzoek met Nederlandse vaccinatie- en ziekenhuiscijfers. Het instituut heeft verder afgelopen etmaal 2853 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er flink meer dan vorige week vrijdag, toen 2211 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. De evenementensector gaat onder de noemer Unmute Us op 11 september opnieuw de straat op om te demonstreren in verschillende steden. Lees hieronder ons liveblog terug. Het nieuwe liveblog treft u hier.