Michail Saakasjvili poseert voor de Erasmusbrug. Volgens zijn advocaat Oscar Hammerstein is de voormalige Georgische president van plan zich te vestigen in Amsterdam.
Volledig scherm
Michail Saakasjvili poseert voor de Erasmusbrug. Volgens zijn advocaat Oscar Hammerstein is de voormalige Georgische president van plan zich te vestigen in Amsterdam. © ANP

Omstreden oud-president Saakasjvili in Nederland

De voormalige Georgische president Michail Saakasjvili vestigt zich in Nederland na zijn uitzetting uit Oekraïne. Dat bevestigt zijn advocaat Oscar Hammerstein na diens aankomst op Schiphol. Saakasjvili bevindt zich volgens de advocaat bij een kantoor van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst in Rotterdam om de verblijfspapieren in orde te maken. 

  1. Minstens 13 doden bij politie-actie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendeleider

    Minstens 13 doden bij politie-ac­tie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendelei­der

    Bij een politie-inval in een sloppenwijk in de buurt van Rio de Janeiro zijn donderdag tenminste 13 mensen omgekomen. Onder de doden is een beruchte leider van een drugsbende uit het noorden van Brazilië die sinds 2019 voortvluchtig was, aldus de plaatselijke politie. ,,Er zijn 13 doden, twee mensen zijn gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens is in beslag genomen”, vertelde politiewoordvoerder Fabricio Oliveira op een persconferentie.