‘I love my job', schreef Nicole Gee (23) bij deze foto, die ze op Instagram plaatste.
Volledig scherm
‘I love my job', schreef Nicole Gee (23) bij deze foto, die ze op Instagram plaatste. © AP

Omgekomen Amerikaanse soldaat plaatst ontroerende foto vlak voor aanslag: ‘I love my job’

Een Amerikaanse soldaat die omkwam bij de zelfmoordaanslagen bij het vliegveld van Kaboel afgelopen donderdag plaatste vlak voor haar dood een ontroerende foto op sociale media. Op de foto is de 23-jarige Nicole Gee zelf te zien met een klein jongetje in haar armen. ‘I love my job', schreef ze erbij. ,,Ze stierf terwijl ze deed waar ze van hield", aldus haar familie. 

 1. Nadjla (29) komt op voor lot Afghanen: ‘Ik heb hier wél een stem en die zal ik laten horen’
  PREMIUM

  Nadjla (29) komt op voor lot Afghanen: ‘Ik heb hier wél een stem en die zal ik laten horen’

  Duizenden mensen kwamen gistermiddag naar de Dam in Amsterdam om de regering op te roepen Afghanen in nood te helpen. Nadjla Akbari (29) is een van de gezichten achter het protest. Op haar zesde liet ze Afghanistan noodgedwongen achter zich en belandde ze na omzwervingen met haar gezin in Duiven. ,,Ik heb meegemaakt hoe het is te vluchten en een nieuw bestaan op te bouwen. Ik kreeg die kans wél.’’
 2. LIVE | Bijleveld: ‘onbegrijpelijk’ dat Afghanen terug zijn gegaan; Afghaanse YouTuber gedood
  Play
  video

  LIVE | Bijleveld: ‘onbegrij­pe­lijk’ dat Afghanen terug zijn gegaan; Afghaanse YouTuber gedood

  Demissionair minister Ank Bijleveld (Defensie) vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat naar Nederland gevluchte Afghanen terug zijn gegaan naar hun geboorteland. Tijdens de evacuatie werd het kabinet verrast door het grote aantal Nederlanders dat in Afghanistan verbleef ondanks een negatief reisadvies. De Afghaanse luchtvaartmaatschappij Ariana heeft aangekondigd weer te vliegen, ook zijn er vluchten met hulpgoederen en medicijnen onderweg naar Mazar-i-Sharif en Kandahar, meldt de VN. Volg de laatste ontwikkelingen in deze liveblog. Het vorige blog kun je hier teruglezen.