Screenshot van een online gesprek tussen de Chinese president Xi Jinping en VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet vorige week.
Volledig scherm
Screenshot van een online gesprek tussen de Chinese president Xi Jinping en VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet vorige week. © AP

Oeigoeren teleurgesteld over ‘propaganda-toer’ VN-mensenrechtenchef in China

Een ‘propaganda-toer’ en een ‘teleurstellende farce’. Dat is hoe mensenrechtenactivisten het bezoek van VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet aan de Oeigoerse regio in China bestempelen. Op zaterdag sloot Bachelet haar bezoek af met een persconferentie, die door Oeigoeren buiten China als een teleurstelling werd ervaren.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. LIVE | ‘Oekraïne begint tegenoffensief’, gewonden bij beschietingen op evacuerende Oekraïners
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | ‘Oekraïne begint tegenoffen­sief’, gewonden bij beschietin­gen op evacueren­de Oekraïners

  Oekraïne is begonnen aan zijn langverwachte tegenoffensief tegen Rusland, vertellen functionarissen tegen ABC News. Drie mensen zijn donderdag gewond geraakt bij Russische beschietingen op de Oekraïense stad Cherson, zegt het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. De mensen werden geëvacueerd uit het overstromingsgebied bij de Kachovka-dam toen ze onder vuur werden genomen. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.