Volledig scherm
Obama. © rv

#ObamaWasBetterAt trending na ‘racistische tweets’ Trump

De ophef rond Trumps tweets van afgelopen weekend heeft twitteraars doen verlangen naar de tijd dat Barack Obama nog in Het Witte Huis woonde. Onder de hashtag #ObamaWasBetterAt stromen foto's binnen op sociale media die de twee presidenten in verschillende situaties met elkaar vergelijken.

De hashtag werd eerder vandaag trending topic en is al in ruim 100.000 twitterberichten gebruikt. Mensen laten hierin zien waarom zij denken dat president Obama beter was dan Trump. En waarin.

Obama-aanhangers twitterden veel over het feit dat Obama beter was in ‘leidinggeven’, zijn ‘huwelijk’ beter voor elkaar had en ‘menselijker’ is. Maar pro-Trump twitteraars gebruikten de hashtag om te vertellen dat Obama beter was in het ‘zwichten voor terroristen’ en ‘liegen tegen de Amerikaanse mensen’.

Racistische tweets

De tweets die Trump afgelopen zondag de wereld in slingerde en waar deze hashtag een reactie op lijkt te zijn, impliceerden dat de Democratische congresvrouwen Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib en Alexandria Ocasio-Cortez volgens hem ‘terug moesten naar hun land van herkomst’. De tweets werden ‘racistisch’ genoemd, maar Trump reageerde vandaag op de ophef met: ,,De tweets waren NIET racistisch. Ik heb geen greintje racisme in mijn lijf!”

 1. Uitgedroogde koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’
  video

  Uitgedroog­de koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’

  Door de allesvernietigende bosbranden die Australië de afgelopen tijd teisterden zijn naar schatting een miljard dieren omgekomen waaronder ontelbare koala's. Nu sprake is van de eerste regenbuien, haasten uitgedroogde buidelberen zich naar plekken waar water beschikbaar is. De Australische Pamela Schramm trof in de deelstaat New South Wales een wel heel dorstig exemplaar aan op het asfalt van een autoweg. Het dier likte, met gevaar voor eigen leven, druppels op die op het wegdek waren blijven staan.
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.