Volledig scherm
PREMIUM
© Sander Koning

Nyayieha (43) wil een mooie koeiennaam voor haar zesde kind

Overal ter wereld zijn er aanstaande moeders die, net als Maria, geen thuis, geen huis en geen wieg hebben. Vrouwen zoals Nyayieha uit Zuid-Soedan die in haar eentje twee uur naar de enige kliniek in de buurt liep. 

,,Toen ik jonger was, kon ik aan de vorm van mijn buik zien wat het zou gaan worden. Maar na zoveel kinderen is mijn buik te ver uitgerekt. Ik kan het nu niet meer voorspellen.” Nyayieha Puok (43) hoopt op een meisje, zegt ze even later. Belangrijker is dat het kindje op 22 december wordt geboren, zoals was uitgerekend. En niet vanwege de kersttijd maar omdat het dan volle maan is. Bij de stam van de Nuer is dat belangrijk en daarom wordt het moment van conceptie heel precies gepland. ,,Het brengt geluk als een kind op dat moment wordt geboren.”

  1. Thomas Cook op rand faillissement, klanten gegijzeld in hotel: ‘2000 euro betalen om weg te kunnen’

    Thomas Cook op rand faillisse­ment, klanten gegijzeld in hotel: ‘2000 euro betalen om weg te kunnen’

    De Britse reisgroep Thomas Cook houdt momenteel een ultiem crisisoverleg met de grootste aandeelhouders en schuldeisers. De opties drogen stilaan op. De reisgroep heeft veel schulden en moet dringend 226 miljoen euro weten te vinden om te overleven. Ondertussen groeit de ongerustheid bij reizigers en hoteluitbaters. De reizigers vragen zich af of ze nog wel thuis zullen komen en hoteluitbaters vrezen dat ze hun geld niet meer gaan krijgen. In een hotel in Tunesië loopt de situatie uit de hand. De hotelgasten worden er vastgezet door bewakers en gedwongen om geld op tafel te leggen, zo blijkt uit beelden op sociale media.