Een Noord-Koreaan kijkt naar de raketlancering op nationale televisie.
Volledig scherm
Een Noord-Koreaan kijkt naar de raketlancering op nationale televisie. © AP

Noord-Korea vuurt opnieuw raketten af

Noord-Korea heeft vandaag (lokale tijd) twee raketten richting de Japanse Zee gelanceerd. Dat meldden militaire functionarissen in Zuid-Korea en Japan. Eerder deze maand vuurde het land drie keer eerder projectielen af. 

Volgens het Japanse ministerie van Defensie lijkt het te gaan om ballistische raketten. Ze zijn niet op Japans grondgebied terechtgekomen.

Het gaat om de achtste en negende raket die deze maand zijn gelanceerd. Noord-Koreaanse troepen voeren doorlopend militaire oefeningen uit, meestal onder persoonlijk toezicht van leider Kim Jong-un van het land.

De laatste testlancering was 21 maart. Toen werden ballistische raketten voor de korte afstand afgevuurd. Die lanceringen werden door het Zuid-Koreaanse leger veroordeeld.

Volledig scherm
© EPA
  1. Duitse logopedist misbruikt kinderen met beperking, selecteerde slachtoffers op ernstige spraakstoornissen

    Duitse logopedist misbruikt kinderen met beperking, selecteer­de slachtof­fers op ernstige spraak­stoor­nis­sen

    Een 38-jarige logopedist uit het Duitse Würzburg is vandaag veroordeeld voor 64-voudig zwaar seksueel misbruik van zeven jongens met een lichamelijke of verstandelijke beperking, het filmen daarvan én verspreiden van de beelden op het Darknet. De slachtoffers waren tussen de twee en zes jaar oud en droegen vaak nog luiers. De politie kwam tijdens het onderzoek nog 44 verdachten van seksueel misbruik en het verspreiden van de kinderporno op het spoor.