Volledig scherm
De tijd van wederzijds respect ligt ver in het verleden. © REUTERS

Noord-Korea maakt president Trump uit voor ‘ongeduldige oude man’

Noord-Korea heeft vandaag opnieuw forse kritiek op de Amerikaanse president Donald Trump geuit. De Noord-Koreaanse regering verwijt de VS te bluffen en noemde de Amerikaanse president ‘een oude man zonder geduld’.

Het antwoord uit Pyongyang komt in een reactie op dreigende uitspraken uit Washington over een Noord-Koreaanse rakettest in de nacht van zaterdag op zondag. Trump waarschuwde Noord-Korea ervoor het land veel heeft te verliezen als het zich vijandig gedraagt tegenover de VS. Het was een reactie op een, volgens Noord-Korea, ‘zeer belangrijke test’ die is uitgevoerd op raketbasis Sohae in het westen van het land.

De dialoog tussen de twee landen over het ontmantelen van de omstreden Noord-Koreaanse kernmacht is vastgelopen en ligt sinds begin dit jaar stil. Pyongyang heeft Washington tot het nieuwe jaar de tijd gegeven om met nieuwe voorstellen te komen, anders zou het een ‘nieuw pad’ inslaan. Enkele uren voordat het regime het nieuws van de test bekendmaakte, zei Trump dat eventuele vijandigheden door Noord-Korea hem zouden ‘verbazen’.

  1. Ontsnapte Russin weer in quarantaine, Nederlandse cruisegangers vlogen stiekem naar huis
    liveblog corona

    Ontsnapte Russin weer in quarantai­ne, Nederland­se cruisegan­gers vlogen stiekem naar huis

    Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.